De 5 grootste voordelen op een rij

Waarom Albreco?

Voor uw duurzame aardwarmtesysteem kiest u voor AlbrecoOm te beginnen moet (vanaf 1 oktober 2014) ieder bedrijf dat een aardwarmtesysteem wil aanleggen, beschikken over aantoonbare, specifieke kennis en ervaring. En dat betekent certificering en erkenning door de overheid. Albreco is BRL2100, BRL6000-21 en BRL11000 gecertificeerd. Als enige bedrijf in Zuid- en Noord-Holland.

De 5 grootste voordelen uitgelegd

1. 100% gasloos

Een aardwarmtesysteem is 100% gasloos en maakt fossiele brandstoffen overbodig bij het verwarmen of koelen van uw huis. Aardwarmtesystemen hebben een lage CO2-uitstoot, met alle voordelen van dien voor de luchtkwaliteit en het klimaat. Een aardwarmtesysteem (eventueel in combinatie met zonnepanelen en/of vloerverwarming) is de milieuvriendelijkste manier om uw huis van energie te voorzien.

2. Tot 100% energieneutraal

Een aardwarmtesysteem onttrekt 80-90% van uw energie uit de aarde, wat milieutechnisch uitermate verantwoord is. Een elektrisch aangedreven warmtepomp levert de overige 10-20% van uw energie. En uw huis is in combinatie met zonnepanelen zelfs voor de volle 100% energieneutraal te maken.

3. Meer comfort tegen lagere kosten

Wie eenmaal gekozen heeft voor aardwarmte, wil niets anders meer. Een aardwarmtesysteem zorgt voor een aangenaam, tochtvrije binnenklimaat en een constante temperatuur. In alle seizoenen van het jaar. Een aardwarmtesysteem betekent niet alleen 50% voordeliger uw huis verwarmen en warm water maken, maar ook (bijna) gratis koelen. En zo zorgt een aardwarmtesysteem het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat. Bovendien maken we gebruik van technisch hoogstaande apparatuur, met moderne geluidsontkoppelingen (en dus zeer stille werking) en eenvoudige bediening via een mobiele app, als u dat handig vindt.

4. Geen zorgen

De uitvoerende werkzaamheden bij de aanleg van een aardwarmtesysteem kunnen flink wat voeten in de aarde hebben . Maakt u zich geen zorgen over eventuele vergunningen, wij weten precies wat wel en niet nodig is om uw aardwarmtesysteem aan te leggen. U heeft nergens omkijken naar. Net zoals wanneer het aardwarmtesysteem eenmaal in gebruik is. En vergeet niet, de tijd dat u afhankelijk was van energieleveranciers ligt definitief achter u.

5. Toekomstbestendige investering

Aan een aardwarmtesysteem hangt een prijskaartje, natuurlijk. Maar wát een verstandige, waardevolle, toekomstbestendige investering. Voor uzelf en voor de volgende generaties. Zo denkt de overheid er ook over, vandaar deze aantrekkelijke regelingen, waaronder de subsidie van minimaal 2.800 euro.

Een aardwarmtesysteem levert op termijn 5 tot 8% rendement op uw investering; daar kunt u bij de bank alleen maar van dromen… Tegelijkertijd wordt u beloond met:

1) direct lagere en stabielere energiekosten

2) een comfortabel huis

3) een beter energielabel

4) een hogere marktwaarde van uw huis!

Wist u dat?

In Nederland moeten we meestal tussen de 50 en 300 meter diep graven om aardwarmte, ofwel bodemenergie te winnen. Op die diepte zijn de temperaturen geschikt voor het koelen van gebouwen, maar nog te laag voor rechtstreekse verwarming. En daar komt de warmtepomp in het spel. Die kan de oorspronkelijke grondtemperatuur eenvoudig en goedkoop verhogen naar aangename temperaturen. Niet alleen voor verwarming van uw huis maar ook voor warm tapwater.

Een aardwarmtesysteem bestaat bij Albreco uit 3 onderdelen:

  1. Een brine-water warmtepomp.
  2. Een gesloten bronsysteem in de aarde
  3. Leidingwerk van en naar de warmtepomp

Een aardwarmtesysteem bespaart het meest als u met lage temperaturen gaat verwarmen (circa 35 graden in plaats van 70 graden). Om met deze relatief lage temperaturen te kunnen verwarmen moet de woning of het gebouw goed geïsoleerd en kierdicht zijn. Als dit niet het geval is heeft een aardwarmtesysteem weinig zin!

Daarnaast moet er bij voorkeur een LTV (Lage Temperatuur Verwarming) afgiftesysteem aanwezig zijn in het gebouw, bijvoorbeeld vloer-, wand-, of plafondverwarming of anders lage temperatuur radiatoren. Ook moet u rekening houden met de ruimte waar de warmtepomp komt te staan. Een warmtepomp is namelijk wat groter dan een CV-ketel. Een warmtepomp is over het algemeen net zo groot als een hoge koelkast en kan 400kg wegen. Er zijn ook kleinere versies beschikbaar, deze hebben echter geen ingebouwde boiler.

Wist u dat de aarde voor de komende 10.000 jaar (!) meer dan voldoende energie bevat om alle woningen op aarde mee te verwarmen? Dat maakt van aardwarmte een onuitputtelijke, uitermate duurzame energiebron met grote voordelen,

De meerwaarde van een aardwarmtesysteem gaat dieper dan u aan de oppervlakte zou vermoeden. Dankzij aardwarmte kunt u huizen in de winter verwarmen en in de zomer koelen terwijl u gemiddeld 40 tot 60% bespaart op uw energiekosten. Uw huis wordt meer waard en u bent ook nog eens verlost van de grillen van energieleveranciers. Bovenal maakt u gebruik van een onuitputtelijke gas- en co2-loze energiebron, zodat uw huis uitermate duurzaam en milieuvriendelijk is.