Voordelen

Uitleg plafond en wandverwarming

1. Plafondverwarming

Plafondverwarming is minder bekend dan vloerverwarming. Maar wist u dat u het dezelfde techniek is als vloerverwarming? De slangen worden alleen op een andere plek gemonteerd, namelijk het plafond. Dit heeft als resultaat dat u merkt dat de ervaring in huis totaal anders is dan vloerverwarming.

Belangrijk is dat er bij plafondverwarming goed geïsoleerd word, zodat er geen warmte verloren kan gaan. Net zoals dit bij vloerverwarming het geval is.

Plafondverwarming kan een optie zijn, als vloerverwarming niet mogelijk is in uw huis. U dient er wel rekening mee te houden dat de opbouwhoogte vaak groot is, waardoor u ruimte zult moeten inleveren op uw plafond.

Met plafondverwarming kan er ook gekoeld worden. Plafondverwarming komt relatief vaak voor in kantoorgebouwen

2. Wandverwarming

Wandverwarming is net als plafondverwarming minder bekend dan vloerverwarming. Echter, word wandverwarming vaker gebruikt in woonhuizen. Dit kan vooral erg handig zijn als u besluit uw huis te renoveren, maar het niet mogelijk is om vloerverwarming te plaatsen. Via wandverwarming kunt u ook koelen.
 

Plafond en wandverwarming werken beide ideaal samen met een warmtepomp. Bent u geïnteresseerd in een totaalinstallatie met vloer, wand of plafondverwarming? Neem dan contact met ons op door een offerte aanvraag in te vullen, te bellen naar 071 – 30 31 560 of te mailen naar info@albreco.nl