De 5 grootste voordelen op een rij

Waarom Albreco?

Thermia warmtepomp in de showroom van Albreco
Thermia warmtepomp in de showroom

 

 

 

 

 

 

 

Om te beginnen is ALBRECO  BRL2100, BRL6000-21 en BRL11000

gecertificeerd. Vanaf 1 oktober 2014 moet ieder bedrijf wat een aardwarmtesysteem wil aanleggen, beschikken over deze certificeringen, plus een erkenning door de overheid. Als enige bedrijf in Zuid- en Noord-Holland zijn wij gecertificeerd en erkend voor zowel de aanleg van het bronsysteem als het plaatsen van de warmtepomp.

Naast onze certificeringen hebben wij ook 10 jaar ervaring, in deze periode hebben wij al meer dan 1.500 aardwarmtesystemen aangelegd en meer dan 200 aardwarmtepompen geplaatst.

Dus bij ALBRECO bent u aan het juiste adres om een aardwarmtesysteem aan te schaffen, wij hebben niet alleen de kennis, maar ook de ervaring!

 

De werking van een aardwarmtepomp

Bij een aardwarmtepomp wordt de energie via bodemlussen van 100 tot 200 meter diepte uit de aarde gehaald. Op deze diepte heeft de aarde altijd een constante temperatuur van ongeveer 15°C. De warmtepomp haalt daar een paar graden vanaf. Vanwege deze constante temperatuur heeft een aardwarmtepomp ook altijd hetzelfde hoge rendement, ook midden in de winter!

De compressor zorgt ervoor dat het gas in de condensor samengedrukt wordt, hierdoor ontstaat een warmte van maximaal 65°C (denk hierbij aan een fietspomp). Deze warmte wordt door de warmtepomp gebruikt om de woning mee te verwarmen of om warm tapwater mee te maken.

Na de condensor zit een expansieventiel, hier wordt het gas weer ‘los’ gelaten in de verdamper. Hierbij wordt warmte onttrokken aan de omgeving (denk aan een spuitbus). Deze warmte wordt geleverd door het bronsysteem (de aarde). Daarna wordt het gas weer samengedrukt door de compressor en begint de hele cyclus weer van voor af aan.

In de warmtepomp zit een compressor met daarin een speciaal soort gas, een condensor, een verdamper en een expansieventiel.

Belangrijk om te weten:

Met de COP (Coëfficiënt Of Performance) kan de efficiëntie van een kachel (bijv. CV-ketel, elektrische kachel, warmtepomp, etc) worden berekend; hoe hoger de COP, hoe lager het stroomverbruik! De COP is vergelijkbaar met het door een fabrikant opgegeven verbruik van een auto.

Enkele voorbeelden van COP’s:

Elektrische kachel    COP = 1 

CV-ketel                      COP = 1,1
Luchtwarmtepomp   COP = 4
Aardwarmtepomp    COP = 5

Belangrijker nog dan de COP is de SCOP, dat is de efficiëntie van een kachel op jaarbasis (met de S van seizoen).

Enkele voorbeelden van SCOP’s

Elektrische kachel   COP = 1

CV-ketel                     COP = 0,9
Luchtwarmtepomp  COP = 3
Aardwarmtepomp    COP = 6

Zoals u ziet is een aardwarmtepomp veruit de meest efficiënte kachel!

Wist u dat?

Albreco is niet alleen gespecialiseerd in Aardwarmtesystemen, maar ook in het realiseren van totaaloplossingen. Dit houd in dat we niet alleen de boring en warmtepomp voor u installeren, maar ook alles wat daarna komt, bijvoorbeeld vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren, WTW-installaties, PV panelen, etc.

U hoeft daarvoor dus niet naar een aparte installateur, want wij regelen dit allemaal voor u. Dit betekend dat u de beste kwaliteit van ons kunt verwachten, en maar 1 aanspreekpunt heeft!

Vraag naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

De meerwaarde van een aardwarmtesysteem gaat dieper dan u aan de oppervlakte zou vermoeden. Dankzij aardwarmte kunt u huizen in de winter verwarmen en in de zomer koelen terwijl u gemiddeld 40 tot 60% bespaart op uw energiekosten. Uw huis wordt meer waard en u bent ook nog eens verlost van de grillen van energieleveranciers. Bovenal maakt u gebruik van een onuitputtelijke gas- en co2-loze energiebron, zodat uw huis uitermate duurzaam en milieuvriendelijk is.