De 5 grootste voordelen op een rij

  • 100 % Gasloos
  • Tot 100 % energieneutraal
  • Meer comfort tegen lagere kosten
  • Geen zorgen
  • Toekomst bestendige investering

Waarom Albreco?

Een Thermia en Stiebel Eltron warmtepomp

 

 

 

 

 

 

Om te beginnen moet (vanaf 1 oktober 2014) ieder bedrijf dat een aardwarmtesysteem wil aanleggen, beschikken over aantoonbare, specifieke kennis en ervaring. En dat betekent certificering en erkenning door de overheid. Albreco is BRL2100, BRL6000-21 en BRL11000 gecertificeerd. Als enige bedrijf in Zuid- en Noord-Holland.

De werking van warmtepompen

Een aardwarmtepomp en een luchtwarmtepomp zijn in de basis hetzelfde, alleen de energiebron is anders. Bij een aardwarmtepomp wordt de energie via bodemlussen uit de aarde gehaald. Bij een luchtwarmtepomp wordt de energie via een speciaal buitendeel uit de (buiten)lucht gehaald.

In iedere warmtepomp zit een compressor, een speciaal soort gas, een condensor een verdamper en een expansieventiel. De compressor zorgt ervoor dat het gas in de condensor samengedrukt wordt, hierdoor ontstaat warmte (maximaal 65°C). Deze warmte wordt gebruikt om de woning mee te verwarmen of om warm tapwater mee te maken. Na de condensor zit een expansieventiel, hier wordt het gas weer ‘los’ gelaten in de verdamper. Hierbij wordt warmte onttrokken aan de omgeving (denk aan een spuitbus). Deze warmte wordt geleverd door het bronsysteem (de aarde of de buitenlucht). Daarna wordt het gas weer samengedrukt door de compressor en begint de hele cyclus weer van voor af aan.

Belangrijk om te weten:

Circa 70 tot 90% van de energie die nodig is om uw woning te verwarmen of koelen wordt op deze manier gratis uit de aarde of uit de buitenlucht gehaald, voor de overige 10 tot 30% is stroom nodig. Hoeveel stroom er precies nodig is hangt onder andere af van de COP van de warmtepomp.

Met de COP kan de efficiënty van een warmtepomp worden berekend:
LET OP: Hoe hoger de COP, hoe lager het stroomverbruik!

Enkele voorbeelden van COP’s

Elektrische kachel    COP = 1
Luchtwarmtepomp  COP = 4
Aardwarmtepomp    COP = 5

Wist u dat?

Albreco is gespecialiseerd in het realiseren van een totaaloplossing. Dit houd in dat we de boring en installatie voor u regelen. U hoeft daardoor niet meer naar een aparte installateur, want wij regelen dit allemaal voor u. Dit betekend dat u de beste kwaliteit van ons kunt verwachten, en maar 1 aanspreekpunt heeft!

Mocht u nog geen zonnepanelen of vloerverwarming hebben, dan kunnen wij dit ook voor u realiseren. Vraag naar de mogelijkheden via de contactpagina.

De meerwaarde van een aardwarmtesysteem gaat dieper dan u aan de oppervlakte zou vermoeden. Dankzij aardwarmte kunt u huizen in de winter verwarmen en in de zomer koelen terwijl u gemiddeld 40 tot 60% bespaart op uw energiekosten. Uw huis wordt meer waard en u bent ook nog eens verlost van de grillen van energieleveranciers. Bovenal maakt u gebruik van een onuitputtelijke gas- en co2-loze energiebron, zodat uw huis uitermate duurzaam en milieuvriendelijk is.