De 5 grootste voordelen op een rij

Verschillende type vloerverwarming

1. Droogbouw

Bij droogbouw vloerverwarming komen de verwarmingsbuizen niet in contact met de ondervloer. Dit komt omdat ze in voorgevormde isolatieplaten van polystreen of piepschuim worden geplaatst. Dit is belangrijk, omdat de isolatieplaten 2 belangrijke functies hebben. 

  1. De isolatieplaten voorkomen warmteverlies naar beneden toe.
  2. Het maakt de bevestiging van verwarmingsbuizen op gelijke afstanden in de vloer mogelijk.

2. Natbouw

Bij natbouw vloerverwarming wordt de verwarmingsbuis volledig in een zand-cementiespecie gestort. Dit heeft als nadeel dat de droogtijd van de vloer langer is. Verder heeft dit systeem meer ruimte nodig.

De droogtijd versnellen is mogelijk door anhydriet te gebruiken.

Per situatie is het verschillend wat voor systeem wij kunnen gebruiken. Indien u kiest voor een totaalsysteem van Albreco (boren en installatie van de warmtepomp) en u heeft nog geen vloerverwarming, kunnen wij altijd kijken naar de mogelijkheden hiervoor.

 

Wist u dat?

Droogbouw vloerverwarming vaak word gebruikt in bestaande huizen? Droogbouw vloerverwarming kan namelijk op een bestaande vloer geplaatst worden waardoor het makkelijker is om toe te passen in een bestaand huis.

Natbouw vloerverwarming is handig bij een nieuwbouwhuis, omdat het goedkoper is om neer te leggen. Er zijn namelijk minder materialen voor nodig, en het is makkelijker toepasbaar.

Natbouw vloerverwarming is niet voor elke vloer geschikt. Voor een passend advies, kunt u contact opnemen met Albreco door te bellen naar 071 30 31 560 of een email te sturen naar info@albreco.nl

De meerwaarde van vloerverwarming is dat het uitstekend werkt in combinatie met een warmtepomp systeem. Tevens houd u uw huis koel in de zomer en heeft u warme voeten in de winter!