Verschillende type warmtepompen

1. Danfoss / Thermia

Thermia (Danfoss) is een van origine Zweeds merk warmtepomp. In 1973 introduceerde Thermia de eerste warmtepomp. Sinds die tijd is er een hoop veranderd, omdat Thermia het belangrijk vind dat er steeds weer nieuwe technologie gebruikt word voor hun warmtepompen.
 
Bij Thermia kunt u kiezen voor een modulerende bodemwarmtepomp.

2. Nibe

Met een Nibe warmtepomp haalt u kwaliteit in huis. Nibe biedt verschillende water/water warmtepompen en luchtwarmtepompen aan.

Bij Nibe kunt u kiezen voor een modulerende warmtepomp, dit betekend dat het apparaat fluisterstil en zuinig is.

Heeft een u een bepaald type van Nibe op het oog, dan kunt u dat altijd aangeven zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden voor u.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

 

 

 

Handig om te weten

De showroom is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7:00 – 17:00 uur. Wilt u onze showroom bezoeken en er zeker van zijn dat er iemand aanwezig is? Dan kunt u  contact opnemen door te bellen naar 071 – 30 31 560.

Een aardwarmtesysteem bestaat bij Albreco uit 3 onderdelen:

  1. Een brine-water warmtepomp.
  2. Een gesloten bronsysteem in de aarde
  3. Leidingwerk van en naar de warmtepomp

Een aardwarmtesysteem bespaart het meest als u met lage temperaturen gaat verwarmen (circa 35 graden in plaats van 70 graden). Om met deze relatief lage temperaturen te kunnen verwarmen moet de woning of het gebouw goed geïsoleerd en kierdicht zijn. Als dit niet het geval is heeft een aardwarmtesysteem weinig zin!

Daarnaast moet er bij voorkeur een LTV afgiftesysteem aanwezig zijn in het gebouw, bijvoorbeeld vloer-, wand-, of plafondverwarming of anders lage temperatuur radiatoren. Ook moet u rekening houden met de ruimte waar de warmtepomp komt te staan. Een warmtepomp is namelijk wat groter dan een CV-ketel. Een warmtepomp is over het algemeen net zo groot als een hoge koelkast en kan 100 – 250kg wegen. Er zijn ook kleinere versies beschikbaar, deze hebben echter geen ingebouwde boiler.

Albreco kan als 1 van de weinige bedrijven de boring en installatie voor u uitvoeren. Dit betekend dat wij dit allemaal voor onze rekening nemen. Voor u wel zo handig, want dit betekend dat u geen apart boorbedrijf hoeft te zoeken, of een aparte installateur.

De meerwaarde van een aardwarmtesysteem gaat dieper dan u aan de oppervlakte zou vermoeden. Dankzij aardwarmte kunt u huizen in de winter verwarmen en in de zomer koelen terwijl u gemiddeld 40 tot 60% bespaart op uw energiekosten. Uw huis wordt meer waard en u bent ook nog eens verlost van de grillen van energieleveranciers. Bovenal maakt u gebruik van een onuitputtelijke gas- en co2-loze energiebron, zodat uw huis uitermate duurzaam en milieuvriendelijk is.